צו הרחקה – מהו צו למניעת הטרדה מאיימת? התפר בין הפלילי לאזרחי

הטרדה היא תופעה נפוצה מאוד, והיא עשויה לקרות לכל אחד מאיתנו, גם אם אנחנו לא תמיד יודעים לתת לה שם. בין אם מדובר במטריד טלפוני, בבן משפחה שמגיע אלינו, שוב ושוב, למקום העבודה או בידיד לשעבר שמטריד אותנו בהאמצעות מעקבים או על ידי שליחת מסרונים רבים.

מאחר שמדובר בהתרחשות לא בלתי שגרתית, אתה יכול למצוא את עצמך, מבלי שבכלל התכוונת,

חשוד בהטרדה טלפונית או בפגיעה בפרטיות (באמצעות בילוש) ויום-יומיים לאחר מכן, יימסר לך ע”י שוטר צו הרחקה של בימ”ש האוסר עליך ליצור קשר עם המתלוננת וקובע דיון במעמד 2 הצדדים לאחר שבוע.

מה זה בדיוק אומר? מהי הטרדה מאיימת? מה עליך לעשות במקרה ותקבל זימון מבית המשפט לדיון?

כל התשובות בפנים.

הטרדה מאיימת היא בעלת פוטנציאל מסוכנות ולכן הפרת צו הרחקה נחשבת כעבירה פלילית

הטרדה מתייחסת למגוון של פעולות שהתכלית שלהן היא לערער את ביטחונו העצמי צו הרחקה של המוטרד ולרדת לשגרת חייו על ידי הפחדה, כפי שמתואר בחוק למניעת הטרדה מאיימת המסביר מהי הטרדה כזו: “הטרדתו של אדם בידי אחר בכל דרך שהיא או נקיטת איומים כלפיו, בנסיבות הנותנות בסיס סביר להניח כי המטריד או המאיים עלול לשוב ולפגוע בשלוות חייו, בפרטיותו או בחירותו של האדם או כי הוא עלול לפגוע בגופו“.
הטרדה עלולה גם להיות מסוכנת, מאחר שכל עוד היא מתמשכת היא עלולה להסתיים בפגיעה בגופו, ברכושו או בנפשו של הקורבן. מטעם זה, נתן החוק בידי אדם את היכולת לבקש צו הרחקה ואיסור יצירת קשר כנגד הפוגע.

כל מה שצריך לדעת על צו הרחקה

במקרה של הטרדה יכול המוטרד לפעול במספר טקטיקות, כמו למשל להגיש תלונה במשטרה ולפנות אל בית המשפט לענייני משפחה (במידה שהמטריד הוא בן משפחתו, עד לרמת הדוד) או לבית משפט השלום (במידה שאין מדובר בבן משפחה) בבקשה להוציא צו הרחקה כנגד המטריד או צו למניעת הטרדה מאיימת, שפירושם איסור על המטריד ליצור כל קשר עם המוטרד או להתקרב אליו. תוקפם של צווי הרחקה כאלה הנו 3 חודשים של צו הרחקה ו-6 חודשים לצו למניעת הטרדה מאיימת.

בשלב ראשון, נותן ביהמ”ש צו הרחקה זמני, במעמד צד אחד, וקובע דיון, במעמד 2 הצדדים, שבוע לאחר מכן.

העתק הצו הזמני נמסר למטריד ע”י המשטרה בד”כ או ע”י פקיד ביהמ”ש.

הצו אוסר על המטריד להטריד את הנפגע או לאיים עליו, לבלוש אחריו, להתחקות אחר מעשיו או תנועותיו, לארוב לו ולפגעו בפרטיותו בכל צורה אחרת. כמו כן, הצו אוסר על הפוגע ליצור קשר עם הנפגע בכתב, בעל פה או בכל אמצעי אחר. במידה ויפר המטריד את הצו – המשטרה תהיה רשאית לעצור אותו והוא עלול להיות מואשם בעבירה של הפרת הוראה חוקית של צו הגנה של בימ”ש.

הוצא נגדך צו הרחקה? צור קשר עם עורך דין מיד

מכל המתואר משתמע, כי הטרדה היא לא עניין של מה שבכך וכי היא יכולה לסבך אותך meeting-3-people עם החוק. אם הואשמת בהטרדה טלפונית או במעקב – חשוב כי תקבל הגנה ראויה. עורך הדין שלך, אחרי בחינה מעמיקה של כלל הראיות, יכול לנסות לסגור את תיק החקירה נגדך ובמידה שיוגש כתב אישום – יכול חתור לצמצום סעיפי האישום ואולי אף לביטול מוחלט שלו. בשביל זה, אתה זקוק לעורך דין מקצועי שיש לו ניסיון רב בתחום הפלילים, אשר יקדם אותך לעבר התוצאות הרצויות.

המאמר הועיל לכם? שתפו גם את החברים
עורך דין גיל באיער

עורך דין גיל באיער

גיל באיער הינו עורך דין פלילי מהותיקים בישראל. בעברו, כיהן עו"ד באיער כתובע משטרתי וצבר ניסיון רב שנים בהופעה באלפי תיקים פליליים ודיוני מעצר (כולל תיקי נוער) הן כתובע והן כסנגור. בשנת 2009 היה מועמד לכהונת שופט.